II Форум правових реформ для громадянського суспільства: нові виклики та досягнення в умовах війни

15-16 вересня у Києві команда проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянсько суспільства провела II Форум правових реформ для громадянського суспільства: нові виклики та досягнення в умовах війни. Його ключовою метою була презентація успіхів, перемог і викликів у втіленні в законодавстві положень Карти правових реформ для громадянського суспільства, а також напрацювання рекомендацій та завдань для третього сектору на вже і завтра у час війни та після її завершення.  

Захід проводився у комбінованому форматі. У ньому змогло взяти участь майже 100 учасників офлайн та понад 150 онлайн. 

Форум вітальною панеллю представили власне керівники організацій консорсіуму - Володимир Шейгус (Isar Ednannia), Світлана Конончук (УНЦПД) та Олеся Холопік (ЦЕДЕМ).

Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень поділилися знаннями та досвідом з учасниками  у таких активностях як:

-огляд адвокаційних кампаній, які реалізуються на виконання Карти правових реформ для ОГС, зокрема прогрес вдосконалення законодавства щодо реєстрації та діяльності ОГС (Мирослава Чорноусько, Дмитро Мазурок);

-нове законодавство для волонтерів: як війна пришвидшила зміни (Максим Лациба);

-практичний семінар: облік та звітування про надання гуманітарної допомоги (Юлія Панура).

Серйозні панелі про серйозні речі розбавили майстерні та сайд-презентація про борщ.

Було цікаво, весело, тепло. Висновок один - потрібно частіше нашому сектору з державою та бізнесом зустрічатися, майбутнє не чекає, його треба будувати вже тут і зараз. Записали, сфотографували, домовилися. 


Подія організована в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку

Назад до переліку матеріалів