227 представників ОГС та органів влади ознайомилися з нововведеннями e-процедури конкурсів з надання фінансової підтримки

З 26 серпня по 24 вересня спільно з Міністерство молоді та спорту України, Міністерством цифрової трансформації України, Координатором проектів ОБСЄ в Україні, а також з Фондом Східна Європа організовували та провели серію з шести регіональних дводенних навчальних семінарів "Електронна система проведення конкурсу: нові правила". Навчання стало корисним майданчиком для представників організацій громадянського суспільства та органів влади у отриманні знань про запровадження e-процедури конкурсів з надання фінансової підтримки ОГС.

Дмитро Донченко, головний спеціаліст Мінмолоді та Дар'я Сидоренко, зовнішня консультантка Фонду Східна Європа закцентували увагу на змінах молодіжної політики та ключових нових елементах проведення конкурсів. Сергій Погуляй, консультант  з питань публічного фінансування організацій громадянського суспільства ОГС УНЦПД, поділився практиками успішних та невдалих конкурсів, підказав як з цих уроків винести висновки та використати їх у майбутньому.

Важливою особливістю семінарів була тренінгова частина, під час якої усі присутні мали можливість попрактикуватися, підготувавши самостійно оголошення, створити кошторис чи подати заявку. Практична частина складалася з декілька модулів, якими курували Людмила Амосенко, держекспертка з розвитку е-демократії, цифровізації громадянського суспільства та забезпечення захисту персональних даних директорату функціонального розвитку цифровізації Мінцифри та Сергій Карелін, координатор компоненту “Е-демократія” програми EGAP. 

Левківська Галина, заступниця директора департаменту економіки та фінансів - начальниця відділу фінансів програм молоді Міністерства молоді та спорту України, зробила наголос на типових помилках при оформленні кошторису витрат і як їх уникнути.

Протягом усіх навчань учасники не лише ознайомилися з новими правилами проведення конкурсів, а ще й розібрали переваги та недоліки практик своїх попередніх років. Крім того, учасники дізналися основи проєктного менеджменту, алгоритм побудови комунікацій із зацікавленими сторонами та знайшли найкращий для себе спосіб пошуку грошей на свій проєкт.

Заходи проходили у межах кооперації проекту OSCE Project Co-ordinator in Ukraine "Посилення розробки законодавства та спроможності уряду та організацій громадянського суспільства для ефективної співпраці у реалізації політики", швейцарсько-української Програма EGAP та проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується Isar Ednannia у консорціумі з Ukrainian Center for Independent Political Research та Центр демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Назад до переліку матеріалів